Obrobka wstepna miesa gotowanego

Kotleciarka Maga jest prasą do ciała, jakiej zamiarem jest podzielenie kawałków mięsa na plastry o nazwanej grubości (w relacji od potrzeb, na całej szerokości rozgniecenie posiada taką samą grubość). Praca urządzenia przyspiesza i wspiera proces przygotowania kotletów, zachowując przy tym świeżość, kruchość, soczystość oraz wagę mięsa. Skutek ten gwarantują zespoły specjalnie ukształtowanych noży ze określeni nierdzewnej, wykonujące precyzyjne nacinanie mięsa, spiralnie rozlokowane na wałkach obrotowych.

Prasa do kotletów znajduje zastosowanie w klubach gastronomicznych oraz sklepach, gdzie w kolekcji można znaleźć mięso wołowe w perspektywie zawijanych zrazów, bitek i befsztyków; mięso wieprzowe rozbite na kotlety schabowe, zawijańce, zrazy wieprzowe, steki, sznycle; mięso drobiowe wykonane na de Volaille; porcje grillowe. Kotleciarka umożliwia przygotowanie sporej sumie rozbitych plastrów w czasu bliskiego okresu czasu - ok. 800 porcji w procesie godziny, przy czym mięso nie zapewne stanowić mrożone, ani nie może wynosić kości. Obsługa maszyny stanowi niezmiernie naturalna, dzięki użytym przez producenta Maga innych rozwiązań - półautomatyczne sterowanie, rozgraniczenie przestrzeni roboczej od operacyjnej w sensu zapewnienia ochrony zdrowia osób obsługujących (zabezpieczenie dostępu do dobrzy), zmiany konstrukcyjne, mające prestiż na ograniczone o 45% zużycie energii, zmniejszenie czynności produkujących się na całość cyklu rozgniatania (skrócony czas pracy), polerowana obudowa o stałych kształtach ułatwia czyszczenie (elementy prasy powinny stanowić czyszczone i suszone po każdym związku z żywnością; zabronione jest czyszczenie całej maszyny strumieniem wody). Cicha praca samego dania oraz przekładni olejowej to drugie atuty maszyny. Kotleciarka spełnia wszystkie normy (CE, Dyr. 2006/42/WE, oraz EN 60204-1:2010 - bezpieczeństwo elektryczne). Zalety kotleciarki Maga zostały nagrodzone przez klientów i jurorów Międzynarodowych Rynków w Odróżnieniu (odznaczenie złotym medalem). Maga, jako producent urządzeń do przemysłu spożywczego, budując się na inteligencji oraz doświadczeniu zdobywanym od 1990 roku zwraca na grupę, prostotę, inteligencję rozwiązań, moc oraz dużą wydajność. Firma sukcesywnie wzbogaca swoją możliwość o inne maszyny: szatkownice, krajalnice, maszyny do mielenia mięsa, tzw. wilki.